Barion Pixel
Elfogadod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében?

9 faktor, ami befolyásolja a sminktetoválás gyógyulási folyamatát

9 faktor, ami befolyásolja a sminktetoválás gyógyulási folyamatát

A sminktetoválás során a sebgyógyulási folyamat minőségét számos tényező befolyásolja, vannak, amelyek támogatják, javítják, de vannak olyanok is, amelyek rontanak rajta, lelassítják, de azt mindannyian tudjuk, hogy a sebgyógyulási folyamatoknak kiemelt jelentősége van sminktetoválás végeredménye szempontjából. Ezt a blogot azért írtam, hogy tájékoztassalak benneteket azokról a külső- és belső tényezőkről, amelyek befolyásolhatják a gyógyulási folyamatot, végeredményképpen a pigment megfelelő beépülését, munkánk minőségét. Nézzük meg, melyek ezek legfontosabb tényezők:


Életkor, öregedő bőr

Az életkor változása, előrehaladása hatással van mindenre a testben, amely magában foglalja a bőr szerkezeti felépítését is. A kor előre haladásával, az öregedéssel minden folyamat lelassul, beleértve a gyógyulási folyamatokat is. A bőr egyre vékonyabbá és szárazabbá válik, elveszti rugalmasságát, merevvé válik. A bőrt behálózó erek fala szintén vékonyabbá és sérülékenyebbé válik, ezért a bőr fokozott vérzékenységét tapasztalhatjuk. Az idősödő bőr jobban hajlamos a sérülésekre, sérülések esetén viszont sokkal lassabban gyógyul, a már említett, lelassult regenerációs folyamatok következtében. Ezért menopauzán már átesett, illetve idősebb vendégek esetében jobban oda kell figyelnünk a tetoválás mélységére, mert könnyen tudunk a szükségesnél mélyebben dolgozni, pigment migrációt, valamint mélyebb sérüléseket okozva ezáltal. Számíthatunk arra is, hogy sminktetoválást követően néhány nappal tovább tart a gyógyulási folyamat, mint fiatal vendégeink esetében.


Hidratáció

Mivel a megfelelően hidratált bőr alapfeltétele az egyenletesen pigmentált hatásnak, ezért alapvet ő fontosságú, hogy vendégünk legkésőbb néhány nappal a sminktetoválás előtt megfelelően hidratálja bőrét. Kérjük meg vendégünket, hogy minimum néhány nappal a beavatkozás előtt megfelelően hidratálja bőrét, jó minőségű hidratáló krém használatával. Szájszárazság esetében például Neogramormon vagy más hámképző hatású krémmel kenje száját már néhány nappal a beavatkozás előtt, hogy kellőképpen hidratált, egyenletes bőrfelszínen dolgozva tudjunk tökéletes eredményt elérni. Sminktetoválást követően is gondoskodnunk kell a sérült bőr megfelelő hidratálásáról, hiszen mind a seb kiszáradása, mind a felázása lassítja a gyógyulási folyamatokat, növeli a fertőzések kialakulásának esélyét és tökéletlen pigment beépülést okozhat.


Táplálkozási szokások

A megfelelő táplálkozás alapvető az optimális gyógyuláshoz. Egy seb nem képes megfelelően gyógyulni, ha nem kapja meg az alapvető tápanyagot a sejtek regenerálódásához és növekedéséhez. Ezért fontos, hogy vendégeinket világosítsuk fel, illetve adjunk tanácsokat a helyes táplálkozás alapjairól és szokásokról, különös tekintettel a beavatkozás előtti napokra, valamint a gyógyulási idő tartalmára.


Testsúly

Bárki, aki 20%-kal, vagy annál nagyobb mértékben túllépi az ideális testsúlyát, nagyobb fertőzési faktornak van kitéve a sebek gyógyulása során. A túlsúly negatív hatással van a sebgyógyulásra, ugyanis a felhalmozódott testzsír következtében a szövetek oxigénellátása romlik, így a sérült terület vér és oxigén ellátása nem lesz kielégítő, ezért a lelassult sebgyógyulás szintén tökéletlen pigment beépülést okozhat.


Krónikus betegségek, műtétek

A krónikus betegségeknek egyenes következménye van a test természetes gyógyulási képességére. A szív és érrendszeri állapotok a leginkább károsak, de a cukorbetegség és az immunhiányos állapotok is lassíthatják a sebgyógyulási folyamatokat. Amennyiben vendégünk súlyos traumán, (pl. műtét) esett át, esetleg gyógyulóban lévő sebbel, sebekkel rendelkezik, a szervezet védekező mechanizmusai korlátozottabbak. Egy újabb sebet okozó beavatkozás, jelen esetben a sminktetoválás, tovább terheli az immunrendszert, tovább lassítja a sebgyógyulási folyamatokat. A cukorbetegség, vénás elégtelenség, érszűkület, valamint daganatos betegségek szintén hatással vannak a sebgyógyulásra. Az alapbetegség megfelelő kezelésével, gyógyszeres beállításával vendégünk sebgyógyulási folyamata általában visszatér a normális, vagy ahhoz közeli állapothoz. Sminktetoválás esetében ezért nem kizáró tényező, ha vendégünk cukorbeteg vagy magas vérnyomással rendelkezik, ha ezek szintje orvosi kezelés mellett normális.


Általános egészségügyi állapot

Lázas állapotok, de akár egy nátha, torokfájás is már gyengíti az immunrendszert, amely okozója lehet a sebgyógyulási folyamatok lassulásának és a fertőzések kialakulásának, ezzel együtt a pigment tökéletlen beépülésének. Mindezek okán csak teljesen egészséges, ép immunrendszerű vendégeket vállaljunk el sminktetoválás készítésére. Bármilyen gyengített immunrendszeri állapot esetén halasszuk el a beavatkozást addig, amíg vendégünk teljesen egészséges lesz.


Gyógyszerek szedése

A vényköteles gyógyszerek negatív hatással tudnak lenni a gyógyulásra. Például az ízületi gyulladásra gyakran felírt, nem szteroid típusú gyulladáscsökkentő szerek, melyek Aszpirin és Ibuprofen formájában kaphatóak, zavarhatják a gyógyulási folyamat gyulladásos szakaszát. Az antikoagulások képesek megzavarni a véralvadást, míg az immunszuprenszánsok gyengíthetik az immunrendszert és növelhetik a fertőzés kockázatát.


Káros szenvedélyek

A káros szenvedélyek, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás csökkentik az immunrendszer normális működését. A dohányzás hatására megnő a vér a szén-monoxid szintje, mely által nem tud kellő mennyiségű oxigént szállítani a sejtekhez. Az alkohol a vércukorszintet befolyásolja. Mindkét tényező tehát negatívan hat a sebgyógyulási folyamatokra.


Utóápolás - Perma Care

A sminktetoválást követő sebgyógyulást, mint láttátok, számos tényező befolyásolja, de az egyik legfontosabb tényező minden sminktetoválást követően az utóápolás. A Perma Care készítmény a Perma Blend saját terméke, melyet kifejezetten a sebgyógyulási folyamatok támogatására, a gyulladásos folyamatok csökkentésére, a fertőzés kockázatának csökkentésére és a gyógyulási időszakban a vendég komfortérzetének növelésére fejlesztett ki. 

Alkalmazása: A sminktetoválást követő 2. naptól kezdve használja vendégünk egészen a pörk leeséséig naponta többször, igény szerint (általában 3 óránként).

Fontos! Amikor a seb szárazságát észleli, vékony rétegben kenje be vele a sebet, de ne használja egyszerre nagyobb mennyiségben, mert az a pörk idő előtti leázását okozhatja.

A Perma Blend közismert a kiváló eredményt nyújtó pigmentjeiről, melyek nagyon magas pigmenttartalommal rendelkeznek és elszíneződés mentesek. Problémamentesen tudod keverni és párosítani ezeket a pigmenteket és kiszámíthatóak lesznek az eredmények. Nem kell aggódnod az eredmény miatt, mivel minőségi termékekkel dolgozol. Élvezd a tartós, tanúsított vegán színeket, amelyet több, mint 30 éves tapasztalatunk igazol.

Tartalomhoz tartozó címkék: Sminktetoválás