Áfa mentes export rendelés

Cégünk egyik fő vezérelve a jogkövető magatartás, mely egyben a hosszú távú stabil működés egyik alapfeltétele 

Tisztelt Leendő Export Vásárlónk!


Köszönjük megtisztelő érdeklődését cégünk termékei iránt!  

Az adómentes közösségi vásárlás lehetőségei iránt gyakran érdeklődnek vásárlóink, ezért itt most részletesen tájékoztatjuk Önt a feltételekről:

 

1./ Amennyiben a vevő saját maga szeretné a termékeket elszállítani a rendeltetési helyre: 

Az alábbi tények végett nem áll módunkban az EXW (eladótól, vevő által szállítva) fuvarparitás alkalmazni adómentes Közösségi értékesítés esetén:

A számos precedens értékű per ítéletei szerint az üzletben történő termékátvételkor a vevővel aláíratott bármely dokumentum, így a korábban bevált CMR-fuvarlevél (az 1978. július 5-i jegyzőkönyvvel módosított Nemzetközi Közúti Árufuvarozási Szerződésről szóló, Genfben, 1956. május 19-én kelt egyezmény alapján kiállított feladólevél) sem bír az adóhatóság részére azon bizonyító erővel, hogy egy későbbi ellenőrzés folyamán megállapított vevő általi adóelkerülés esetén mentesítse az eladót a meg nem fizetett adó és bírságok utólagos megfizetése alól.

Sajnos a precedens értékű perek sokasága is rávilágítottak, hogy míg az EU célja a Közösségen belüli szabad és könnyed kereskedelem, addig a sorozatos adóelkerülések végett az eladó felé több bíróság is hangsúlyozza, hogy „az eladó köteles a lehetőségéhez mérten mindent megtenni annak érdekében, hogy a közösségi mentes értékesítés szabályos lebonyolítását biztosítsa. Ha az elszállítást az üzleti partnerére hagyja, akkor adott esetben viselnie kell annak esetleges nem teljesítésébôl eredő kötelezettségeket. Fokozott gondossággal kell ilyen esetben eljárnia: meg kell bizonyosodnia az üzleti partnere komolyságáról, indokolt, hogy a szokásosnál magasabb követelményeket támasszon vele szemben is az adóhatóság”.

  

2./ Az adómentes Közösségi (EU) értékesítés feltételei:

Tekintettel a számos precedens értékű – pl.:Teleos, Twoh, Emag stb.-  perre, adómentes Közösségi (EU) értékesítés esetén az alábbi értékesítési formát áll módunkban elfogadni: Cégünk - továbbiakban mint eladó - csak és kizárólag a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara által kidolgozott nemzetközi kereskedelmi klauzulák („Incoterms 2000" elnevezésű klauzulák) egyike, úgymint a DDU – Delivered Duty Unpaid (leszállítva vámfizetés nélkül) klauzula alkalmazásával teljesíti az adómentes Közösségi értékesítést.

DDU fuvarparitás: Az eladó az árut saját kockázatára a szerződésben megjelölt rendeltetési helyre juttatja. 

Közérthetően: az eladó szerződött szállítópartnerével szállítja a rendeltetési helyre (vevő raktárába, szépségszalonjába) a megrendelt termékeket. 

Értelmezés: A fenti értékesítés teljesülésekor az eladó rendelkezik egy olyan, független szállító cég által kiállított, hitelt érdemlő szállítási dokumentummal, amely igazolja, hogy a termékek megérkeztek a rendeltetési helyre. Ezen dokumentum bizonyító erővel bír az adóhatóságok felé, így egy esetleges vevő általi adóelkerülés esetén az eladó mentesül a meg nem fizetett adó és bírságok utólagos megfizetése alól.  

 

3./ Az adómentes Közösségi (EU) értékesítés menete:

Ahhoz, hogy export megrendelését teljesíteni tudjuk, a Közösségen belüli  adómentes értékesítésre vonatkozó  törvényi és jogszabályi előírásoknak megfelelően az Ön Közösségi adószámát minden megrendelésnél előzetesen ellenőriznünk kell. Ezért kérjük, hogy a szöveg alján elhelyezett, letölthető pdf nyomtatványt cégszerűen szabályosan és a valóságnak megfelelően kitölteni és számunkra az info@medicalbeauty.hu email címre elküldeni szíveskedjék. A számlázáshoz EU-s adószámát semmiképpen se felejtse el megadni.
Amint a dokumentum kitöltve  megérkezett, azt haladéktalanul ellenőrizzük az Európai Unió által fenntartott VIES céginformációs nyilvántartásban. 
Amennyiben cége érvényes adószámmal megtalálható a VIES rendszerben, megrendelését azonnal tudjuk teljesíteni. 
A megrendelt termékeket szerződött partnerünkkel,  a GLS futárszolgálattal rövid időn belül és kedvező árfekvésben  juttatjuk el az Európai Unió bármely pontjára. 
Tájékoztatjuk, hogy a megrendelését kizárólag a VIES rendszerben feltüntetett címre áll módunkra küldeni, ez általában a megadott cég  székhelye. 

 

4./ Az áru személyes átvételére sajnos nincs lehetőség   


Szíves megértését és segítő, jogkövető  együttműködését előre is köszönjük,

üdvözlettel:

Medical Beauty Team 

 

Letölthető nyomtatvány: 

Miért ne iratkoznál fel?!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót:*
Hozzájárulok, hogy számomra a medicalbeauty.hu (Ace-import kft) a jövőben hírlevelet küldhessen :*