Barion Pixel
Elfogadod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében?

Hatóanyagok, amiket sose keverj egymással!

Hatóanyagok, amiket sose keverj egymással!

Mely hatóanyagok szinergikusak és melyek oltják ki egymás hatását? Itt találsz néhány tanácsot, hogy miket kombinálhatsz és miket nem.

Biztosan tudod tanulmányaid és szakmai tapasztalatod révén, hogy nem minden hatóanyag kombinálható egymással. Sajnos, ha nem egymással kompatibilis hatóanyagokat használuk soha nem fogjuk elérni a kívánt célt, sőt lehet, hogy még több problémát okozunk.

Ennyi aktív hatóanyag közül kiválasztani, ami a vendégnek a legmegfelelőbb, mind a kezelésekhez, mind pedig otthoni ápolásra kicsit zavarosnak tűnhet elsőre.

Szóval mely hatóanyagok szinergikusak és melyek oltják ki egymás hatását? Itt találsz néhány tanácsot, hogy miket kombinálhatsz és miket nem.

 

NE MIXELJÜK!

 

Retinol és akné kezelés

A retinol és a népszerű akné kezelő hatóanyagok, mint például a benzoyl peroxide vagy a szalicil sav kiválóan veszik fel a harcot az akné ellen. Azonban, ha retinol tartalmú terméket kombinálunk benzoyl peroxide tartalmúval kioltják egymás hatását. Ez a két hatóanyag nem kompatibilis egymással, ráadásul együtt kiszárítják a bőrt és irritációt is kiválthatnak. Ezért, ha mindkét hatóanyagra szükség van, egyszerre csak az egyiket használd. Használj az egyik kezelés során szalicil savat a másiknál retinolt. Otthoni ápolásra pedig adhatsz szalicil sav tartalmú terméket reggelre és retinolos krémet estére.

C-vitamin és az AHA savak

Ha ezeket együtt használod nem biztos, hogy azt az antioxidáns hatást produkálják, amiben reménykedsz. Ha túl sok savat használsz akkor az irritációt okozhat. Ráadásul néhány sav megváltoztathatja a C-vitamin pH értékét és destabilizálja, így inaktívvá teszi. Ezért, ha mindkét hatóanyagra szükség van használd őket külön kezeléseknél, akár felváltva. Otthonra pedig tudsz adni reggelre C-vitamin tartalmú készítményeket, estére pedig sav tartalmú készítményeket.

Retinol és az AHA savak

Alfa-hidroxi savak a glikolsav, tejsav és a citromsav, míg a Béta-hidroxi savak közé soroljuk a szalicil savat például. A retinol egy nagyon hatékony anti-aging hatóanyag, mely felgyorsítja a sejtek leválását, így csökkentve a ráncok mélységét, valamint halványítja a hiperpigmentált foltokat. Összességében egy egységesebb, ragyogóbb és egészséges arcbőrt lehet elérni rendszeres használatával.

Talán azt gondolod, hogy a retinol és az AHA savak jól működnek együtt, mivel mindketten csökkentik a ráncok mélységét és fokozzák a sejtek megújulását, de az is igaz, hogy a kevesebb néha több… Ezt a két hatóanyagot egyszerre használva bőrpírt, irritációt és erős hámlást okozhatsz és nagyon kiszáríthatja a bőrt. Hogy mindezeket megelőzd, használt felváltva őket. Otthoni ápolásra ajánlhatod az egyik hónapban az egyiket a másikban a másikat.

Szintén egy jó tanács, ha megemlíted vendégeidnek: hogy a retinolt este érdemes használni, mivel nagyon fényérzékennyé teszi a bőrt.

C-vitamin és Benzoyl Peroxide

A Benzoyl Peroxide egy oxidáló hatóanyag, ami megöli az aknékat okozó baktériumokat. Azonban amikor kapcsolatba lép a C-vitaminnal, ami nagyon könnyen oxidálódik, akkor kioltják egymás hatását és elvesztik hatékonyságukat, hatástalan lesz a kezelés.

Szalicil sav és glikolsav

Hasonlóan a retinol és AHA sav pároshoz, ezt a két hámlasztó hatóanyagok kombinálni nem a legjobb választás, mivel erős irritációt, bőrpírt és száraz bőrt eredményezhet.

 

MIXELJÜK!

 

C-vitamin + Fényvédő

Ők jól működnek együtt. Ezt a kombinációt szinte minden vendégen alkalmazhatod és kiemelten ajánlhatod az otthoni ápolás alapjaként. Nagyon valószínű, hogy mindenki tapasztalta már a C-vitamin azonnali és látványos hatását például egy-egy mezoterápiás kezelés során, valamint sokat tudjátok, hogy minden mezo kezelést fényvédővel érdemes befejezni. Ezért jó tudni, hogy ez a két hatóanyag együtt is hatásos.

Hialuronsav + Retinol

Ha retinolt alkalmazol a kezelések során és otthonra is adsz a vendégednek retinol tartalmú készítményt akkor mivel gyorsítja az elhalt hámsejtek leválását ezért előfordulhat, hogy érzékenyebbnek vagy szárazabbnak érzi vendéged a bőrét. Ezért ajánljuk, hogy használj és ajánlj hialuronsav tartalmú készítményt is párhuzamosan a retinollal. A hialuronsav segít megelőzni az esetleges bőr irritáció kialakulását és a retinolnak köszönhetően lehetősége van mélyen a bőrbe jutni és kifejteni hatását.

SPF Retinollal

Jó, ha te is és vendégeid is tudják! Ha retinolos terméket használsz, akkor a magas faktorszámú fényvédő mindennapos használata elengedhetetlen. A retinol erősen fényérzékenyítő hatással bír, így muszáj védeni a bőrt minimum SPF 30-as fényvédő készítményekkel.

A, C és E vitamin

Ezek az intenzív antioxidánsok nagyon jól működnek együtt is és gyönyörű bőrt eredményeznek. Ezt a három vitamint nyugodtan építsd be szinte minden vendéged kezelésébe. Nekik is ajánld a mindennapi arcápolási rutin fontos részeként. Garantáltan segítenek megakadályozni a kollagén lebomlását.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mezoterápia