Barion Pixel
Elfogadod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében?

Hatóanyagok célkeresztben - Hialuronsav

Hatóanyagok célkeresztben - Hialuronsav

Nézzük meg közelebbről a hatóanyagokat, amiket nap, mint nap használunk szalonunkban és otthon is.

Hialuronsav

 

Ez az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt hatóanyag akár professzionális akár otthoni termékekről beszélünk. Ez egy jolly joker hatóanyag, amit mindenkinek kortól és nemtől függetlenül érdemes használnia az egészséges és hidratált bőr fenntartása érdekében.

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egy olyan szerves vegyület, glüközaminoglikán, amely természetesen is jelen van a testünkben, bőrünkben. Számos fontos funkciója van: sebgyógyulás elősegítése, sejtregenerálódás támogatása, ízületi kenőanyag. Habár a hialuronsav természetesen is jelen van szervezetünkben magát a hatóanyagot helyileg visszük fel a bőrre.

De miért?

  1. A hialuronsav egy fantasztikus hidratáló anyag, amely vizet köt meg és segíti a bőr hidratáltságának fenntartását. Úgy működik, mint egy szuper szivacs, ami magába szívja a nedvességet. Valójában saját súlyának 1000szeresét képes megkötni.
  2. Azért is fontos pótolni a hialuronsavat, mivel a testünk 25 éves kor felett egyre lassabban termeli ezt a fantasztikus anyagot ez az öregedési folyamat része. A bőrápolás során alkalmazott hialuronsavak mesterségesek – előállítható glükóz vagy az élesztő fermentálásával.

A helyileg, külsőleg alkalmazott hialuronsavnak meg vannak a korlátai. Általában nagy molekulaméretű, így nem tud mélyre jutni a bőrben, ami azt jelenti, hogy inkább a felszínt hidratálja. Azonban, néhány felsőkategóriás termék már tartalmaz különböző molekulaméretű hialuronsavat, ami pozitívan befolyásolja a felszívódását a mélyebb rétegekbe. A Toskani már 3 különböző molekulaméretben kínál orvosi tisztaságú hialuronsavat mezoterápiás kezelésekhez; kis-, közpes-, és normál molekulasúlyú hialuronsavat is.

 

Miért jó nekünk a hialuronsav?

  • Hidratál: A kiemelkedő nedvesség megkötő képessége tökéletesen alkalmassá teszi a dehidratált bőr típusok kezelésére. Márpedig 20 év felett szinte mindenki küzd valamilyen fokú vízhiánnyal. Azonban ne felejtsük el, hogy érdemes kiegészíteni a hialuronsavat vitaminokkal, lipidekkel, peptidekkel a személyre szabott és teljeskörű kezelés érdekében.
  • Védelmet nyújt: A hialuronsav fontos szerepet játszik a bőr egészségess barrierjének fenntartásában. A barrier réteg helyreállításának, támogatásának köszönhetően nyugtató hatású, ráadásul szabályozza a faggyútermelést, ezáltal csökkenti a bőr fényességét és puha hidratált bőrt eredményez.
  • Feltölt: A hialuronsav az irharétegben van jelen természetesen a bőrünkben, segíti a megfelelő hidratáltság elérését és fenntartását. A bőr felépítésében is fontos szerepet játszik, hogy minél teltebb és fiatalosabb legyen.

Hogyan használjuk?

Használhatjuk a bőrfelszínre kenve szérumok vagy hidratálók használatával, így segítve a bőrfelszín ideális hidratáltságának elérését.

Ez egy stabil hatóanyag szóval más hatóanyagokkal is könnyen és nyugodtan kombinálható. Általában hialuronsav vagy sodium hyaluronate formájában, ami a só formája a hialuronsavnak, használják a termékekben. Az a fantasztikus benne, hogy minden bőrtípusra használható, nem okoz semmilyen érzékenységet vagy bőrpírt. Tiszta hidratáló, vízmegkötő hatóanyag, amelyet gyakran kombinálnak peptidekkel vagy vitaminokkal a még teljeskörűbb szolgáltatás elérése érdekében.

Mindennapos használata is kiemelten ajánlott, letisztítás után közvetlen a hidratáló vagy fényvédő krém előtt, de más hatóanyagos szérumok után, mivel nagy molekulamérete megakadályozhatja pl. a C-vitamin szérum teljes felszívódását. Ha csak hialuronsav szérumot használsz, akkor utána érdemes egy hatóanyagokban és lipidekben gazdag krémet használni.

Ahogy az otthoni ápolásban favorit hatóanyag úgy a professzionális kezelések során is. Minden kezelésbe be lehet építeni kezdve egy kényeztető masszázstól, a peeling kezelésen át a mezoterápiáig vagy akár a tisztító kezelésekbe is. Miért? Mert a hialuronsav és a víz mindenesetben szükséges hatóanyaga a bőr regenerációnak és egészséges működésének.

Bármilyen ellenjavallata van-e?

Minden bőrtípus kezelésére ajánlott, itt kiemelném a dehidratált érett bőrtípusokat, melyek esetében elengedhetetlen. Szinte mondhatjuk, hogy semmilyen érzékenység nem következhet be, viszont nagyon nagyon nagyon ritkán előfordulhat a szakirodalom szerint. Mi még nem tapasztaltuk a több mint 30 év gyakorlat során.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mezoterápia