Barion Pixel
Elfogadod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében?

Külföldről történő vásárlás

Köszönjük megtisztelő érdeklődését cégünk termékei iránt!ÁFA-s vásárlás (amennyiben adómentes a külföldi vállalkozás, mint pl. a hazai KATA)

ÁFA mentes EU-n BELÜLI vásárlás és szállítás

ÁFA mentes EU-n KÍVÜLI vásárlás és szállítás

 

ÁFA-s vásárlás (amennyiben adómentes a külföldi vállalkozás, mint pl. a hazai KATA)

Az ÁFA-t valahol meg kell fizetni, az eladó országában vagy a vevő országában. Amennyiben külföldi vállalkozása nem ÁFA körös, azaz nem tartozik általános forgalmi adó körbe, akkor a nem lehetséges az ÁFA megfizetése a vevő országában, tehát ÁFA mentesen nem vásárolhat más EU-s országban lévő cégtől.

Ezen esetben magyarországi ÁFA-val terhelten áll módunkban kiszolgálni. Magyar nyelvű ÁFA-s számlát állítunk ki.

Sajnos arra sincs lehetősége, hogy a felszámított magyarországi ÁFA-t visszaigényelje, mivel cégünk nagykereskedésként működik, így csak cégeket, egyéni vállalkozókat szolgálunk ki, a külföldiek számára elérhető ÁFA visszaigénylés pedig csak magánszemélyekre vonatkozik.

FONTOS! Külföldről történő utalás esetén jellemzően a bankköltséggel csökkentett összeg érkezik meg számlánkra. Ennek kompenzálására az első megrendelésnél ~10 EUR-nak megfelelő forintnyi bankköltséget számítunk fel a szállítási díjon felül. Az utalás beérkezését követően kollégáink ellenőrzik a különbséget és a következő megrendelésben korrigálják. (Így pl. ha a teljes összeg megérkezik, akkor a következő megrendelésnél jóváírjuk a korábban felszámított díjat.)

100.000 HUF feletti megrendeléseknél a bankköltséget nem számítjuk fel, csak a szállítási díjat.

Szíves megértését és segítő, jogkövető együttműködését előre is köszönjük!


 

ÁFA mentes EU-n belüli vásárlás és szállítás

Az ÁFA-t meg kell fizetni, vagy az eladó országában, vagy a vevő országában. Amennyiben külföldi vállalkozása nem ÁFA körös, azaz nem tartozik általános forgalmi adó körbe, akkor a nem lehetséges az ÁFA megfizetése a vevő országában, tehát ÁFA mentesen nem vásárolhat más EU-s országban lévő cégtől.

Amennyiben adóalanyként, saját adóköteles tevékenységéhez való felhasználás céljából veszi igénybe a szolgáltatást kiállítható ÁFA mentes számla.

A magáncélú felhasználás esetén adómentes számla nem állítható ki.

Az EU-n belüli adómentes (Áfa mentes export számla) nem kötelező érvényű, hanem mint lehetőség jelent meg EU csatlakozásunkat követően. A visszaélések miatti Áfa veszteségek végett a NAV szigorúan ellenőrzi az ilyen tranzakciókat.

Sajnos a vásárlók tájékoztatása nem elégséges a témában, ezért kérjük, olvassa el az alábbi, jelenleg érvényben lévő jogszabályi értelmezéseket:

1./ Amennyiben a vevő saját maga szeretné a termékeket elszállítani a rendeltetési helyre: Az alábbi tények végett nem áll módunkban az EXW (eladótól, vevő által szállítva) fuvarparitás alkalmazni adómentes Közösségi értékesítés esetén:

A számos precedens értékű per ítéletei szerint az üzletben történő termékátvételkor a vevővel aláíratott bármely dokumentum, így a korábban bevált CMR-fuvarlevél (az 1978. július 5-i jegyzőkönyvvel módosított Nemzetközi Közúti Árufuvarozási Szerződésről szóló, Genfben, 1956. május 19-én kelt egyezmény alapján kiállított feladólevél) sem bír az adóhatóság részére azon bizonyító erővel, hogy egy későbbi ellenőrzés folyamán megállapított vevő általi adóelkerülés esetén mentesítse az eladót a meg nem fizetett adó és bírságok utólagos megfizetése alól.

Sajnos a precedens értékű perek sokasága is rávilágítottak, hogy míg az EU célja a Közösségen belüli szabad és könnyed kereskedelem, addig a sorozatos adóelkerülések végett az eladó felé több bíróság is hangsúlyozza, hogy „az eladó köteles a lehetőségéhez mérten mindent megtenni annak érdekében, hogy a közösségi mentes értékesítés szabályos lebonyolítását biztosítsa. Ha az elszállítást az üzleti partnerére hagyja, akkor adott esetben viselnie kell annak esetleges nem teljesítésébôl eredő kötelezettségeket. Fokozott gondossággal kell ilyen esetben eljárnia: meg kell bizonyosodnia az üzleti partnere komolyságáról, indokolt, hogy a szokásosnál magasabb követelményeket támasszon vele szemben is az adóhatóság”.

2./ Az adómentes Közösségi (EU) értékesítés feltételei: Tekintettel a számos precedens értékű – pl.:Teleos, Twoh, Emag stb.- perre, adómentes Közösségi (EU) értékesítés esetén az alábbi értékesítési formát áll módunkban elfogadni: Cégünk - továbbiakban mint eladó - csak és kizárólag a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara által kidolgozott nemzetközi kereskedelmi klauzulák („Incoterms 2000" elnevezésű klauzulák) egyike, úgymint a DDU – Delivered Duty Unpaid (leszállítva vámfizetés nélkül) klauzula alkalmazásával teljesíti az adómentes Közösségi értékesítést. DDU fuvarparitás: Az eladó az árut saját kockázatára a szerződésben megjelölt rendeltetési helyre juttatja. Közérthetően: az eladó szerződött szállítópartnerével szállítja a rendeltetési helyre (vevő raktárába, szépségszalonjába) a megrendelt termékeket. Értelmezés: A fenti értékesítés teljesülésekor az eladó rendelkezik egy olyan, független szállító cég által kiállított, hitelt érdemlő szállítási dokumentummal, amely igazolja, hogy a termékek megérkeztek a rendeltetési helyre. Ezen dokumentum bizonyító erővel bír az adóhatóságok felé, így egy esetleges vevő általi adóelkerülés esetén az eladó mentesül a meg nem fizetett adó és bírságok utólagos megfizetése alól.

3./ Az adómentes Közösségi (EU) értékesítés menete: Ahhoz, hogy export megrendelését teljesíteni tudjuk, a Közösségen belüli adómentes értékesítésre vonatkozó törvényi és jogszabályi előírásoknak megfelelően az Ön Közösségi adószámát minden megrendelésnél előzetesen ellenőriznünk kell. Ezért kérjük, hogy a szöveg alján elhelyezett, letölthető pdf nyomtatványt cégszerűen szabályosan és a valóságnak megfelelően kitölteni és számunkra az info@medicalbeauty.hu email címre elküldeni szíveskedjék. A számlázáshoz EU-s adószámát semmiképpen se felejtse el megadni. Amint a dokumentum kitöltve megérkezett, azt haladéktalanul ellenőrizzük az Európai Unió által fenntartott VIES céginformációs nyilvántartásban. Amennyiben cége érvényes adószámmal megtalálható a VIES rendszerben, megrendelését azonnal tudjuk teljesíteni. A megrendelt termékeket szerződött partnerünkkel, a GLS futárszolgálattal rövid időn belül és kedvező árfekvésben juttatjuk el az Európai Unió bármely pontjára. Tájékoztatjuk, hogy a megrendelését kizárólag a VIES rendszerben feltüntetett címre áll módunkra küldeni, ez általában a megadott cég székhelye.

4./ Az áru személyes átvételére sajnos nincs lehetőség.

FONTOS! Külföldről történő utalás esetén jellemzően a bankköltséggel csökkentett összeg érkezik meg számlánkra. Ennek kompenzálására az első megrendelésnél ~10 EUR bankköltséget számítunk fel a szállítási díjon felül. Az utalás beérkezését követően kollégáink ellenőrzik a különbséget, és a következő megrendelésben korrigálják. (Így pl. ha a teljes összeg megérkezik, akkor a következő megrendelésnél jóváírjuk a korábban felszámított díjat.)

100.000 HUF feletti megrendeléseknél a bankköltséget nem számítjuk fel, csak a szállítási díjat.

Árfolyamszámítás: Aznap érvényben lévő MKB deviza eladási ár.

Alapértelmezetten kétnyelvű (magyar és angol) bizonylatot állítunk ki, minden export rendeléshez.


 

ÁFA mentes EU-n kívüli vásárlás és szállítás

Telephelyi átadással történő - vevő általi – szállítás nem lehetséges, tekintettel a számos precedens értékű perre, melyek során adóelkerülés valósult meg.

Kizárólag szerződött szállítmányozó partnereinkkel vállaljuk a vásárolni kívánt termékek szállítását. (DHL, FEDEX, TNT, UPS vagy GLS)

Szállítmányozó cégek közül választhat a vevő is, de kollégáink szívesen segíthetnek legkedvezőbb fuvarozó kiválasztásában.

A szállítási díjon kívül export vámkezelési díj is fizetendő, melynek mértéke az adott szállítmányozó cég aktuális kondícióitól függ.

A termékek megrendelését követően felvesszük a kapcsolatot a választott szállítmányozó céggel, aki informál vámkezelés pontos díjáról. A vámkezelési díj jellemzően 15.000-30.000 HUF közötti összeg.

FONTOS! Külföldről történő utalás esetén jellemzően a bankköltséggel csökkentett összeg érkezik meg számlánkra. Ennek kompenzálására az első megrendelésnél ~10 EUR bankköltséget számítunk fel a szállítási díjon felül. Az utalás beérkezését követően kollégáink ellenőrzik a különbséget, és a következő megrendelésben korrigálják. (Így pl. ha a teljes összeg megérkezik, akkor a következő megrendelésnél jóváírjuk a korábban felszámított díjat.)

100.000 HUF feletti megrendeléseknél a bankköltséget nem számítjuk fel, csak a szállítási díjat.

Árfolyamszámítás: Aznap érvényben lévő MKB deviza eladási ár.

Alapértelmezetten kétnyelvű (magyar és angol) bizonylatot állítunk ki, minden export rendeléshez.

 


üdvözlettel:

 

Medical Beauty Team