Barion Pixel
Elfogadod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében?

Szempilla lifting

Szempilla lifting

Szempilláink működése

A szempilláinkat, ahogy a hajunkat is négyféle kötés stabilizálja. A göndörítés szempontjából a hidrogén és a diszulfid hidak érdekesek. A hidrogén hidak nedvesség (víz vagy pára) hatására könnyedén felbomlanak. Ezt te is megtapasztalod nap mint nap hajmosás során, mivel amint a hajad megszárad, vagy megszárítod, a hidrogénkötések helyreállnak, tehát hajad visszanyeri eredeti formáját. Ebből következik, hogy nem a hidrogénkötések manipulációja a megoldás a tartós szempilla göndörítésre.

Tartós göndörítés alapja

A hidrogénkötések helyett a masszívabb diszulfid hidak bontása a megoldás, amit lúgos oldattal érhetünk el. Ilyen lúgos anyagok például a tioglikolsav ammóniumsói. A diszulfid hidak bontása után épp olyan fontos ezek zárása is, melyet savas oldat segítségével tudunk véghez vinni. Ezeken túl az ilyen eljárások során kiemelten fontos a szempillák természetes pH értékének visszaállítása az esetleges sérülések elkerülésének érdekében, melyre például az ethalomin alkalmazható.

Sérülhetnek a szempillák a lifting kezelés során?

Természetesen nem célja egyetlen szakembernek sem károsítani a vendége szempilláit. Azt viszont tudnod kell, hogy ha nem megfelelő a termék összetétele vagy túl sokáig hagyod vékony szempillákon a lifting krémet, akkor lehetnek káros hatásai a kezelésnek. Ezért is tartottuk olyan fontosnak, hogy megtaláljuk azt a lifting készletet, amely helyesen megválasztott lifting összetevőket tartamaz, így elkerülhetők a szempilla lifting lehetséges káros hatásai.

Mi számít jó összetételnek? szempilla-lifting-elotte-utana

A szempilla lifting fő hatóanyagát, a tioglikolsavat szigorúan szabályozza tagállamaiban az EU, kizárólag 11% alatti koncentrációban szabad alkalmazni a termékekben. Az EU-n kívül sok gyártó azonban jóval magasabb százalékban alkalmazza tioglikolsavat termékeiben, hiszen országaik nem írnak elő ilyen szigorú szabályzást. Szerencsére a legtöbben könnyen felismerjük a túlzott tioglikolsav használatot, mivel ez egy rendkívül kellemetlen, szúrós szagú anyag, ami mind a szakembereket, mind pedig a vendégeket elrettenti. A SUBIR termékek megfelelve az EU jogszabályainak határérték alatt tartalmaznak tioglikolsavat, így egyáltalán nem kellemetlen a göndörítő krém illata, sőt a termék gyártói egy kis mentolos illattal próbálják meg kellemesebbé tenni a felhasználás élményét. Tehát a termékek illatáról már képet alkothatunk a göndörítő krém „károsító hatásáról”, avagy túlzott tioglikolsav tartalmáról. A lifting krém mellett természetesen fontos a göndörítéskor a pH érték helyreállítása és szempillák táplálása, hidratálása.

Lifting utáni gondoskodás

A SUBIR termékek fejlesztésénél a dél-koreai gyártó a szempillák védelmét helyezte előtérbe, így a kímélő göndörítő összetevők mellett számos, jól bevált növényi kivonatok is helyet kaptak. A lifting krémben az L-arginin és az utóápolóban a Biotin is a szempillák védelmét szolgálja.

Miért újdonság számunkra a SUBIR lifting készlet?

Több, mint 10 éve elsőként vezettük be Magyarországon a Jane Beauty Simpleperm márkanevű készlettel a klipszes, tioglikolsavas szempilla göndörítést. Ezt megelőzően csak a hajdaueroláshoz használatos termékek és hatóanyagok álltak rendelkezésre a szempillák tartós göndörítéséhez, mint például a csavarók, hengerek. Majd az EU szigorított az összetevők mennyiségén, így az elmúlt 10 év több tucat göndörítő készlet elemzésével, tesztelésével telt. Mindeddig nem találtunk olyan terméket, ami megfelelt volna egyrészt a kötelező jogszabályoknak, másrészt a cégünk által támasztott alapelveknek, hogy egy kozmetikai termék nem lehet káros. A SUBIR termékek összetevőit – „rossz” szokásunkhoz híven - gondosan átnéztük és végre egy kíméletes összetételű, ugyanakkor hihetetlenül hatékony és gazdaságos szempilla liftingre találtunk, melyet bátran ajánlunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Műszempilla