Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

XTREME OMBRE - A TÖKÉLETES ORGANIKUS PIGMENTET KERESED?

2019. 05. 29. 00:00:00
XTREME OMBRE - A TÖKÉLETES ORGANIKUS PIGMENTET KERESED?
A tökéletes organikus pigmentet keresed? A minden szempontból tökéletes organikus pigment titka… Az Ecuri megfejtette a titkot!

A tökéletes organikus pigmentet keresed?

A minden szempontból tökéletes organikus pigment titka…

Az Ecuri megfejtette a titkot!

Az Ecuri Cosmetics a világon először megalkotta a tökéletes barna színpalettát! Ez a jelentős felfedezés alapjaiban változtatja meg a szemöldök pigmentálását! Az Ecuri Cosmetics vegyészeinek a világon először sikerült egy 100%-ban szerves (organikus) összetevőkből álló termékcsalád kifejlesztése, melynek színei nem szürkülnek, életteli, szép barna színt adnak gyógyulást után!

A titok az összetételben rejlik!

Mivel az utóbbi években az egészségügyi kockázatok miatt egyre több szervetlen sminktetováló pigmentet kellett kivonni a forgalomból, a gyártóknak világszerte új, kockázatmentes pigmentek kifejlesztésével kell megbirkózniuk. Mindez leginkább a barna árnyalatokat érinti, hiszen ezek a legmagasabb vas-oxid (magas nikkel jelenlét) tartalmú formulák. Ennek fényében a pigment gyártók közül egyre többen a szerves pigmentek előállításába kezdtek.

Laboratóriumi és gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a szerves pigmentek sokkal tartósabbak az emberi bőrben. Ez azt jelenti, hogy ezek a pigmentek nem fakulnak ki olyan gyorsan. A legkedvezőbb tulajdonságuk mégis az, hogy az újonnan kifejlesztett színek használata esetén nem fordul elő a szemöldök pigmentációjának bepirosodása. Ez pedig mind a szakember, mind a páciens számára nagyon fontos előny. Természetesen mindez új követelményeket teremtett a beviteli eljárásokkal szemben is.

Azonban ezek a pigmentek nem hozták a várva várt eredményt, hiszen a tisztán szintetikus úton előállított, „organikus” barnák a gyógyulást követően, mind szürkés árnyalatot mutattak.

Ennek egyszerű a magyarázata, ha vas-oxid hozzáadása nélkül szeretnénk barna színt előállítani, azt a piros, a kék és a sárga színű szerves kémiai vegyületek összekeverésével érhetjük el. A sminktetoválás során ez azonban nem működik. A festők például kék, sárga és piros szín összekeverésével rengeteg árnyalatot meg tudnak festeni és minden egyes szín remekül mutat a festővásznon. Az emberi bőr azonban, egy élő vászon, nem egy fehér lap, amit kiszínezünk. Különböző árnyalatú, tónusú és hőmérsékletű színekből épül fel, ezek együttes értéke adja a bőr színét (hőmérsékletét, mélységét, árnyalatát, tónusát). Ez az a pont, ahol a „festői színkeverés” és a „tetoválószínkeverés” útjai kettéválnak. Ha ugyanis az élő bőrfelületen (piros, sárga és kék szín összekeverésével előállított) „festői barnát” használnánk a „tetováló színkeverés” (kéket nem tartalmazó eredeti barna) helyett, a piros és a sárga színek kifakulása után csak a kék színt látnánk, mivel a három közül az a legtartósabb. Ezért a szintetikus kék helyett a gyártók a szerves Szén-feketét használják a barna pigmentek alapjául.

Az Ecuri több, mint 34 év tapasztalatával a sminktetoválásban rájött arra, hogy az organikus pigmenteknél alkalmazott szerves, szén-fekete szintetikus úton előállított szerves pigmentek apró, szőlőfürt szerű, alacsony oldhatóságú szemcsemérete miatt nagyon könnyen feloldódnak az extracelluláris rétegben, túl mélyre jutnak a bőrben, ahol hideg-szürkés árnyalatúra gyógyulnak. Ezt felismerve egy különleges kötőanyagot tett a pigmentekbe, hogy megakadályozza a szemcsék vándorlását! Ez a kötőanyag úgy működik, mint egy katalizátor, a bejutást követően 10-15 perc alatt kikristályosítja az egyébként folyékony pigmentet. Normál esetben 1-2 napig tartana ez a folyamat, amely idő alatt a pigment rendkívül sérülékeny és könnyen migrálódik! Másik nagy előnye ennek az összetevőnek, hogy mint egy fonal segíti a seb bezáródását belülről, összehúzza a sebet, mint egy ragasztó. Így a pigment veszteség a gyógyulás alatt minimális.

Emellett a szerves barna pigmentek nagy mennyiségben tartalmaznak Szén-feketét, a szénhidrogének részleges oxidációjának vagy égésének végtermékét, melyek kékes színű módosulást mutatnak a bőrben! A másik gyakran alkalmazott összetevő az organikus pigmentekben a Titán-Dioxid, mely a Titán-Dioxid a titán érc természetes oxidja. Stabil, szilárd, és oldhatatlan vegyület, kimagasló a fényállósága. A többi pigmenthez képes sokkal nagyobb a molekula mérete, ez jelentős opálosságot kölcsönöz a barna színnek. Ezeknek az összetevőknek a minimalizálásával elkerülhető a pigment hidegre gyógyulása. Az Ecuri vegyészei ezt felismerve a szén-fekete pigment mennyiségének csökkentésével és, amennyiben ez lehetséges a Titán-Dioxid pigment felhasználásának mellőzésével, az Xtreme Ombre sorozat pigmentjeiben mintegy kompenzátor megnövelte a különböző szintetikus úton előállított sárga színezőanyagok mennyiségét, mint a hanzasárga, a tartazine-sárga, valamint egy acid-sárga, így biztosítva, hogy az összes szín a palettán a gyógyulás után nem veszít a melegségéből és nagyon szép élethű barna színt ad.Az Xtreme Ombre sorozat legmelegebb árnyalata a Honey tartalmazza ezeket a szintetikus sárgákat a legnagyobb mennyiségben, igazi arany-barna szín, mely minden színt képes felmelegíteni narancsos-sárga alapjával.

Az Ecuri Cosmetics az új Xtreme Ombre szériáját gyógyszergyártó cégek számára előállított pigmentalapanyagokból egy különleges eljárással állítja elő.

Az optimális konzisztenciával minden létező technikához használhatók, mint például a Pixel, Shading, Powder, Ombre, és Microblading. A magas pigmenttartalomnak köszönhetően a telítettség szabályozható, a pigment rétegezésével lehetővé téve a szakember számára a kívánt intenzitás elérését. A Shading, vagy a Powder technikáknál két vagy négy réteg színt kell hozzáadni a közepes vagy intenzív eredmény eléréséhez.

A maximális koncentrációnak köszönhetően a munkaidő jelentősen lerövidül.

Csak felszínesen, rétegezve kell a bőrbe bedolgozni, hogy megkapjuk a kívánt színt, így elkerülhető a bőr komolyabb sérülése.

Minimális sérülés mellett maximális pigmentbevitel.

A kötőanyagnak köszönhetően tökéletes választás a fokozott faggyúmirigy működéssel rendelkező bőrök esetén szál technikákhoz.

A pigment megtartás akár 70% és 80%.

A színpaletta nagyon változatos, minden típushoz megtalálható a megfelelő árnyalat.

A 7 árnyalatot úgy tervezték, hogy könnyen használhatók keverés nélkül is, de az Ecuri arra ösztönözi a szakembereket, hogy használják művészi vénájukat, és az árnyalatok keverésével hozzanak létre új színeket az adott vendég sajátosságaihoz igazítva.